Categorieën
Leven

Ik nam ontslag om voltijds te doen waar ik zin in heb

Wat als je niet wacht op je sterfbed, maar nu al met een kritische blik durft terugkijken op je leven. Geen gemakkelijke oefening. Ik deed het toch en vond zo het lef om te springen in een nieuw, onbekend avontuur wat het ondernemerschap heet.

Ooit eens, nooit eens

Daar sta je dan met je hypotheek, man en twee kleine kinderen. Alle redenen waarom een normaal mens juist wel angstvallig vastklampt aan een baan met vast contract. Ik normaal ook, waar het niet dat er twee dingen gebeurden die mij faliekant van mening deden veranderen.

Ik kreeg te maken met enkele overlijdens in mijn familie en ik beluisterde de podcast Stervelingen (aanrader!). Daardoor had ik ineens door dat ik niet eeuwig de tijd had om misschien ooit later eens te doen waar ik nu echt gelukkig van werd.

Beseffen dat je hier op aarde eigenlijk maar even bent, is pijnlijk. Pijnlijk omdat het de illusie doorprikt dat er altijd wel een later is. Tegelijkertijd is het ook heel mooi, omdat het een vorm van urgentie geeft aan het leven. If not now, when. If not here, where.

Minder verspilling

Maar wat dan nu? En wat dan hier? Voor mij is dat: minder tijd verspillen aan zaken waar ik minder blij van word en meer tijd steken in zaken waar ik heel blij van word. Meer tijd dus voor mijn familie, vrienden en het verwezenlijken van mijn knotsgekke ideeën.

Al die extra tijd wat vrijkomt na het ontslag van een vaste job, komt natuurlijk met een prijs. Die prijs heet onzekerheid.

Onzekerheid en privileges

Onzekerheid over de hoeveelheid opdrachten die ik al dan niet binnenhaal. En onzekerheid over het aantal euro’s dat aan het eind van de maand al dan niet op mijn rekening staat.

Die onzekerheid kunnen incasseren heeft met lef te maken, maar evengoed met privileges. Laten we zeggen dat ik heel dankbaar ben dat ik beiden bezit.

Daarom spring ik dus in dit ondernemersavontuur. Met onbevangenheid, goesting en een plan. Ik ben er helemaal klaar voor om vanaf januari 2021 voltijds te doen waar ik zin in heb.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief ❤️

Één reactie op “Ik nam ontslag om voltijds te doen waar ik zin in heb”

Reacties zijn gesloten.