Categorie├źn
Leven Samenleving

Hallo!? De rij begint daar hoor!

Je hebt rijen en je hebt rijen. Vaak houden ze op tijd op. Vlak voordat je kookpunt van ongeduld is bereikt. Zo niet op Schiphol. Net wanneer je denkt dat het wel lang genoeg duurde, komt er weer een nieuwe knik. Met een nieuw eindeloos zicht op nog meer wachtende medereizigers.

Komt door personeelstekort, wist mijn rijbuurvrouw me te zeggen. Kutwerk voor een hongerloon. Zou zij ook niet pikken.

Lekker miljoenen winst of subsidie cashen, maar niet capabel om je personeel naar behoren te betalen. Dat ze zichzelf maar uitbuiten, vulde ik aan. Doei.

Waren we samen trots op mensen die radicaal doei zeggen tegen kutwerk. Maar ook gefrustreerd door de uitkomst daarvan.

Zij uitzichtloos in onderbetaald werk, wij uitzichtloos aan de start van onze vakantie. Bleken we ook nog eens omringd door irritante inschuivers die net als al de graaiers lak hebben aan sociale conventies, regels en afspraken. Niet met ons.

Hallo, de rij begint daar hoor. Doei.

.